Grupo Capoeira Candeias

About Capoeira Candeias

Grupo Candeias werd opgericht in 1977 aan het SESC Club in de universitaire sector te Goiania, Brazilië Goias.

Op dat moment was de groep bekend onder de naam Grupo de Capoeira Anglo Regional en de eerste leraar was Carlos Antonio (carlinhos chuchu).In 1978 nam Mestre Passarinho de groep over en veranderde de naam naar Grupo de Capoeira São Bento Pequeno.

Twee jaar later, besloot Mestre Passarinho om de SESC in Goiania te verlaten. Hij sticht  Grupo Sao Bento Pequeno op en neemt een deel van de studenten mee.

In datzelfde jaar nam Mestre Suino de groep  die achtergelaten werd over. Hij gebruikte tijdelijk de naam Grupo de Capoeira Anglo Regionale totdat hij een nieuwe naam voor de groep kon creëren.

De groep groeide zeer snel waardoor enkele leraren hun eigen groepen zijn gaan stichten. Als gevolg hiervan werd de Anglo Regional een vereniging met een groot aantal volgelingen wat

veel “problemen” met zich mee bracht. De vraag was hoe ze alle groepen tot één groep konden laten samenkomen.

In 1991 werd er een wedstrijd gehouden  om de naam van de groep te veranderen, zodat iedereen dezelfde opleiding, filosofie en vooral dezelfde naam kon gebruiken. Sinds 1992 is iedereen begonnen met slechts één naam te gebruiken,  namelijk: Grupo Candeias de Capoeira.

Tegenwoordig is Grupo Candeias te vinden in Brazilië, USA, Chili, Peru, Ecuador, Argentinië, Frankrijk, Spanje, Engeland, Tsjechië, Ierland, Zwitserland, Duitsland en België. Grupo Candeias wordt beschouwd als een van de meest expressieve groepen van capoeira met meer dan tienduizend studenten

LOGO-CANDEIAS-BELGIUM

Onze mestre

Mestre Suino (Elto Pereira de Brito) is de oprichter en voorzitter van Grupo Candeias de

Capoeira, hij is gevestigd te Goiania, Brazilië.

Mestre Suino heeft zijn licentiaat in de lichamelijke opvoeding behaald.

Hij is altijd op zoek naar manieren om de standaard van de groep te verbeteren en zijn leraren en leerlingen in de studie van capoeira geschiedenis te stimuleren.

LOGO-CANDEIAS-BELGIUM